Tips No Comments

Wanneer is mijn pakket goed ingepakt?

De kwaliteit van de verpakking is de sleutel als het gaat om het voorkomen van schade. Het is belangrijk om vooraf te bepalen welke soort verpakking nodig is voor het type goederen dat u laat vervoeren.

De inhoud van uw pakket moet zo goed mogelijk beschermd zijn tegen stoten en/of schokken. Gebruik daarom een goede en stevige verpakking, bijvoorbeeld een doos van golfkarton.

Gebruikt u een oude doos opnieuw? Verwijder dan alle labels en stickers en controleer of de doos nog in goede staat verkeert.

Als in uw pakket lege ruimtes overblijven, raden we aan deze op te vullen met oude kranten of ander zacht vullingmateriaal. De inhoud van het pakket kan dan niet gaan schuiven.

Kwetsbare voorwerpen moet u extra goed beschermen. Wikkel ze in papier of golfkarton en plak dit dicht. Leg op de bodem van uw pakket proppen papier of piepschuim. Hiermee vult u ook de overblijvende ruimte in de doos op.

Gebruik sterke tape in plaats van plakband of touw om uw pakket dicht te tapen. U voorkomt dan dat uw zending beschadigd raakt of openscheurt.

Uw pakket mag geen scherpe hoeken en randen hebben, want die kunnen andere pakketzendingen beschadigen en medewerkers verwonden.

Vind hier nog de tips van DHL:
http://www.dhl.com/content/dam/downloads/g0/express/shipping/packaging/dhl_express_packing_guide_nl.pdf

 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *